Nyhedsbrev okt.2016

Månedens nyhedsbrev fra SUA September 2016

 

I den forløbne måned har der været afholdt generalforsamling og referat og regnskab og budget er offentlig gjort på facebook siden. Som I har set i det har SUA skiftet formand og det er nu undertegnede. Bestyrelsen glæder sig til at komme i gang med årets arbejde. Et af de nye tiltag vil være et månedligt nyhedsbrev til medlemmerne med både SUA relevant information, men også lidt bredere om, hvad der foregår i racekatteverdenen. Bestyrelsen er gået over til at mødes via Skype og det er ikke så nemt at skrive referat fra de møder, så derfor denne ændring.

Referatet fra Skype møderne vil kun være et beslutningsreferat.

 

Der har netop været udstilling i Køge og denne gang var det somalierne, der gik hjem med det meste. Catika’s Carlos Caetano blev BIS begge dage. Stort tillykke til Tine, og Dushara Cathal Caithlin blev nomineret om lørdagen og BIS om søndagen, samt bedste veteran. Bodil og Mikaels Tamino blev BIS om lørdagen. Stort tillykke til både Finn Frode Hansen og Bodil og Mikael.

 

Det var dog fortsat sådan, at kategori 4 stadig var den mindste kategori, selv om der var en del katte fra Sverige, isæt flotte Devon og Cornish Rex, som gav aby/somalierne kamp til stregen.

Og så en ting fra racekatteverdenen generelt.

 

Der er kommet nye bagsider på vores FD stamtavle og det synes jeg er problematisk. Hvis den bagside tages bogstaveligt af dyrlægerne, så kan der være rigtig mange katte, der forsvinder i avlsprogrammerne hos de forskellige racer. Jeg erkender, at for aby/somalierne er der ikke de store problemer bortset fra PL. Og her kommer så problemet. PL skalaen er lavet ud fra et hundeskelet, og det betyder faktisk, at mange katte vil blive klassificeret som PL grad 1. Denne grad er rimelig bred. Man kan sige at det er ønskværdigt med PL grad 1 i katte, da de skal have en helt anderledes fjeder i skelettet i forhold til hunde fra naturens hånd. Og det vil kun være katte med grad 2,der har PL. Der er meget brug for en ny PL skala, specielt udviklet til at diagnosticere PL hos katte. Der er en dyrlæge i Danmark, der ved rigtig meget om katte PL og det er Claus Sloth fra Skovshoved Dyreklinik. Det kunne være interessant, hvis vi fik ham til enten at skrive i kattemagasinet eller til at holde et foredrag i en af hovedklubberne.

 

I FD sammenhæng er det problematisk, at denne bagside er, om man så må sige, lusket ind, uden at det er hørt af opdrætterne i hovedklubberne. Det må siges at være meget udemokratisk. Jeg undrer mig over, at der ikke er et ramaskrig ude omkring i specialklubberne. Jeg går ud fra, at det skal op i forbindelse med FD plenarforsamling og så må vi se. Jeg tror ikke, at denne bagside er i overensstemmelse med FIFes holdning generelt. De har avlsanbefalinger ikke forbud. Vi skulle jo nødig ende, som det er endt i Sverige. Det er et af de emner vi i SUAs bestyrelse vil tage op på det førstkommende Skype-møde. Vi blev taget på sengen med hensyn til standardændringerne, men vi skal ikke gentage dette med stamtavle-bagsiderne. Dette er ikke godt for racekatteopdrættet genetisk i Danmark.

Jeg har været inde og se årets forretningsudvalgsreferater, og her kan jeg ikke se at stamtavle bagsiden har været debatteret.

 

I den kommende måned er der udstilling i Kolding og så er der verdensudstillingen i Wien, så det er en spændende måned. For nuværende ved jeg, at Pernille Dahlsgaard Larsen, Margit Bøgeskov Thomsen og undertegnede vil tage henholdsvis Somali og Abyssinier til Wien, så man kan sige at SUAs bestyrelse vil være pænt repræsenteret. Nyhedsbrevet for Oktober vil nok udkomme lidt forsinket, da jeg lige skal hjem fra Wien først.

 

Med kattekærlig hilsen

 

Formand

Anne Løhr

 

© All Rights Reserved.

SUA 2017